Bel: (058) 289 34 46

Wat is een annuïteitenhypotheek?

De meeste Nederlanders kiezen voor om een annuïteitenhypotheek af te sluiten. Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u gedurende de looptijd elke maand bruto hetzelfde bedrag, zolang de rente vaststaat. Bruto wil zeggen: vóór aftrek van de belasting.

In de eerste maand los je nog weinig af maar betaal je veel rente bij een annuïteiten hypotheek. In de laatste maand los je juist veel af en is de rente nog maar minimaal. In de eerste jaren blijft de schuld hoger dan bij de lineaire hypotheek, maar de maandlast van een annuïteiten hypotheek is lager. Nadeel van een annuïteiten hypotheek is dat uw netto maandlasten in de loop der jaren stijgen.

De meeste mensen kiezen meestal voor een annuïteiten hypotheek vanwege de lagere maandlasten. Toch is het goed om u vooraf goed te laten adviseren wat voor u de beste oplossing is. Daarnaast is het belangrijk om advies te vragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een bank adviseert u alleen zijn eigen hypotheken en zal u niet adviseren om de hypotheek elders af te sluiten als die voordeliger is.  Het voordeel van een onafhankelijke hypotheekadviseur is dat hij voor de rentetarieven van heel veel banken voor u vergelijkt en daarnaast ook kijkt naar de hypotheekvoorwaarden van de geldverstrekkers. Een onafhankelijke hypotheekadviseur zal u dan adviseren bij welke geldverstrekker u het beste de hypotheek kunt afsluiten. Kijk op de website www.hypotheek-rentetarieven.nl voor een overzicht van onze rentetarieven van een annuïteitenhypotheek.

 

Wilt u graag een onafhankelijk Hypotheekadvies over de annuïteitenhypotheek of wilt u uw informatie over het Oversluiten van uw hypotheek? Neemt dat eens vrijblijvend contact op de hypotheekadviseur in Leeuwarden en omgeving.

Afspraak maken
Call Now Button