Bel: (058) 289 34 46

Aanbieders verzilverhypotheken moeten productontwikkeling verbeteren

dec 03, 2020 (0) comment

Aanbieders van verzilverhypotheken moeten de productontwikkeling verbeteren, concludeert de AFM na onderzoek. Hoewel het product in een groeiende behoefte voorziet, bestaat het risico dat kwetsbare huiseigenaren erdoor in de problemen komen.

De AFM concludeert dat de productontwikkeling voor verzilverhypotheken door de onderzochte aanbieders onvoldoende zorgvuldig is uitgevoerd. Zo is onvoldoende nagedacht voor wie het product wel en niet geschikt is. Ook zijn de effecten van veranderende marktomstandigheden, zoals een daling van de huizenprijzen, te beperkt onderzocht. Daarnaast was de informatieverstrekking aan consumenten niet altijd correct en duidelijk. De AFM ziet dat bij ondernemingen het gehele proces van productontwikkeling beter kan.

De toezichthouder: “De kenmerken van verzilverhypotheken en de mogelijke kwetsbaarheid van de doorgaans oudere doelgroep, maken het complexe en impactvolle producten. Verzilverhypotheken verschillen onderling bovendien sterk. Voor consumenten kan het lastig zijn om de kenmerken en de lange termijn consequenties ervan te doorgronden. Er kleven ook risico’s aan, zoals de kans op een restschuld of de noodzaak om gedwongen te moeten verhuizen. Juist daarom is het van belang dat aanbieders extra zorgvuldig deze producten ontwikkelen. Als dit niet het geval is, bestaat de kans dat het product nu of in de toekomst niet aansluit bij de situatie van consumenten.”

Wilt u meer weten over de verzilverhypotheek? Neem dan gerust contact met ons op. wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur via telefoonnummer (06) 25 15 24 89.

 

Comment (0)

Call Now Button